Caviar

“A taste of Caviar with a clear conscience”

 

Tot nu toe sterven er helaas nog steeds 3 miljoen kweeksteur per jaar.

Om dit aantal te verminderen hebben wij gekozen om samen te werken met een steur kwekerij die ervoor zorgt dat de steur blijft leven na het verkrijgen van de kaviaar.

Wij beheersen zelf de volledige kweekcyclus en kunnen elke gram kaviaar terug herleiden naar de moedersteur.

De voeding die wij gebruiken voor de steur komt van Nederlandsche bodem.

Ons team van experts produceert een volledig duurzame en traceerbare kaviaar voor top-koks en fijnproevers.

  • Onze steur blijft in leven na het geven van de kaviaar.
  • Geen toegevoegde conserveringsmiddelen.
  • Grootste kaviaar farm.
  • Sociaal aanvaardbaar kaviaar van kwekerij tot eindproduct.

Bester heeft een wetenschappelijke naam: Huso Huso x Acipenser Ruthernus. Dit is een van de meest intrigerende steuren op de markt. Het is een hybride steur en heeft 50% DNA van Beluga en 50% DNA van Sterlet. Bester is uiterst zeldzaam en uit de hele steurfamilie is het de naaste verwant van Beluga.

Bester kuit is middelgroot en varieert tussen 2 en 2,5 mm. Het heeft een verbazingwekkende zwart / grijsachtige kleur. 

Smaak: Bester heeft een verbazingwekkende delicate milde  smaak.

Sterlet heeft een wetenschappelijke naam van Acipenser ruthenus, maar onder de mensen in Rusland heette deze steur tsaarvis. 

Voordat Rusland toegang kreeg tot de Kaspische Zee en werd voorgesteld aan grotere steuren, was de Sterlet steur , afkomstig van de Wolga-rivier.

Vanwege het kleinere formaat is de kuit erg delicaat, en is tot 2 mm groot en heeft een traditionele zilvergrijze kleur. 

Smaak : Sterlet-kaviaar heeft een zeer elegante smaak met een zachte noot van noot

Russian Sturgeon heeft een wetenschappelijke naam van Acipenser guldenstaedtii en ook wel bekend als Russian Osetra. Het komt uit de Kaspische Zee. Russische steurkaviaar is de meest zeldzame en dure steurkaviaar die op de markt verkrijgbaar is.

De kuit is erg groot en kan variëren tussen de 2,5 tot 3,5 mm. De kleur kan ook erg variëren van lichtgroen tot donkergroen en van zwartachtig tot kleur. 

Smaak : Russian Sturgeon heeft een rijke boterachtige nootachtige smaak. Dit is absoluut de beste kaviaar die je op de markt kunt krijgen.

Voor een proeverij afspraak en/of vragen neem contact met ons op via onderstaande button

MALOSSOL: wordt blootgesteld aan een zacht thermisch proces dat “pasteurisatie” wordt genoemd en dat de houdbaarheid van kaviaar verlengt, met behoud van de delicate geur en unieke smaak.

CLASSIC : is kaviaar met een minimaal zoutproces dat zijn absolute pure smaak behoudt, een lichte geur, zachte consistentie en een luxe smaakboeket heeft.

Wij kijken met plezier uit naar uw reacties en die van uw gasten.

Vriendelijke groet,

Team DB-Exclusive

Joyce Veldman

+31 6 22 88 08 70